Κάβα Κρασιών

Κάβα κρασιών

Η πλήρης κάβα που θα βρείτε στα καταστήματά μας, περιλαμβάνει:
Περίπου 600 διακεκριμένες ελληνικές και διεθνείς ετικέτες.
Ειδικούς συμβούλους οινολόγους, που σας προτείνουν επιλογές ανάλογα με τις επαγγελματικές σας ανάγκες και γευστικές δοκιμές.
Επεξηγηματικές πινακίδες σε κάθε κρασί, καθώς και παρουσίαση των κρασιών ανά χώρα και ανά περιοχή.
Μεγάλη ποικιλία σε αξεσουάρ κρασιού

Το κρασί φτιάχνεται από σταφύλια με μαύρο φλοιό. Ο χρωματισμός προέρχεται από την επαφή του χυμού με τον φλοιό κατά τη διαδικασία της ζύμωσης. Τα κόκκινα κρασιά συνήθως ωριμάζουν σε ξύλινα βαρέλια.

Προέρχονται από μαύρα σταφύλια στα οποία η επαφή του χυμού με τον φλοιό κρατάει λιγότερο από ότι στα κόκκινα. Συνήθως πίνονται δροσερά με έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες.

Συνήθως παρασκευάζονται από λευκά σταφύλια ή από μαύρα σταφύλια στα οποία όμως ο χυμός έχει απομακρυνθεί γρήγορα από το φλοιό και δεν προλαβαίνουν να χρωματιστούν. Συνήθως είναι πιο δροσιστικά και πιο «φρέσκα» από τα κόκκινα.

Οι γλυκείς οίνοι προκύπτουν από την παραμονή στο κρασί αζύμωτων σακχάρων. Οι ενισχυμένοι οίνοι μπορεί να μην είναι γλυκείς αλλά και ξηροί, π.χ. Sherry fino ή Sherry Manzanilla καθώς η ενίσχυση γίνεται μετά το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης.

Αφρώδεις ονομάζονται εκείνοι οι οίνοι που περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα που έχει προκύψει με τη μέθοδο ζύμωσης. Σαμπάνια ονομάζεται το προϊόν που προκύπτει αποκλειστικά στην περιοχή της Καμπανίας (βόρεια Γαλλία).

Σε παγκόσμιο επίπεδο η αγορά του bag in box & του pet έχει αυξητική τάση καθώς η οικονομική τιμή και η βελτιωμένη σύνθεση κάνει το προϊόν πολύ φιλικό τόσο για οικιακή κατανάλωση όσο για επαγγελματική χρήση.

Πίσω στην αρχή

Κάβα Μπύρας

Μπύρες

Η πλήρης κάβα μπύρας που θα βρείτε στα καταστήματά μας, περιλαμβάνει περίπου 250 διακεκριμένες ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε αξεσουάρ μπύρας!

Πήρε το όνομά της από τη λέξη lager που σημαίνει «αποθήκη» και αναφέρεται στα υπόγεια κελάρια στα οποία γινόταν η ζύμωσή τους. Ξανθές μπύρες, χαμηλής ζύμωσης.

Ξηρές και πικρές μπύρες με πλούσιο άρωμα ανθέων και χαρακτηριστική τη γεύση του λυκίσκου. Ανοιχτόχρωμες ξανθιές ή χρυσαφένιες.

Αγγλική ονομασία για τις αφροζύμωτες μπύρες. Κυκλοφορούν Ale σε διάφορες γεύσεις, αλκοολικούς βαθμούς και χρώματα.

Παρασκευάζονται συνήθως από σιτάρι (40%-70%) και οι περισσότερες δεν φιλτράρονται. Έχουν θολό χρώμα και πλούσιο αφρό!

Stout: Αφροζύμωτο είδος μπύρας με σκούρο χρώμα.
Porter: Σκουρόχρωμος αφροζύμωτος τύπος μπύρας με αρχική καταγωγή το Λονδίνο.

Βέλγικη μαύρη αφροζύμωτη μπύρα, δεν διαφέρει ουσιαστικά από την Trappiste.

Αφροζύμωτες μπύρες, δυνατές (7-10% αλκοόλ), και η ωρίμανσή τους διαρκεί πάνω από 3 χρόνια. Συνήθως έχουν σκούρο χρώμα με έντονη φρουτώδη γεύση.

Lambic: Παράγονται με φυσική ζύμωση χωρίς προσθήκη μαγιάς.
Ciders ή αλλιώς μηλίτες, είναι αλκοολούχα ποτά που παρασκευάζονται με τη ζύμωση χυμού μήλου.

Αυτή η κατηγορία περιέχει όλες τις μη αλκοολούχες μπύρες.