Μπύρες Lambic και Cider

Lambic & Cider

Lambic: Βέλγικες μπύρες και συγκεκριμένα στην περιοχή των Βρυξελλών. Παράγονται με φυσική ζύμωση χωρίς προσθήκη μαγιάς. Οι Lambic μπύρες γενικά έχουν όξινη γεύση και καθόλου ανθρακικό. Η ζύμωσή τους συχνά γίνεται με διάφορα φρούτα, πρακτική που δίνει μπύρες όπως η Kriek κ.α.

Ciders ή αλλιώς μηλίτες, είναι αλκοολούχα ποτά που παρασκευάζονται με τη ζύμωση χυμού μήλου ή ενός μίγματος μήλου και αχλαδιού, που εκχυλίζεται με ή χωρίς την προσθήκη νερού. Η περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ ξεκινάει από 1,2% έως 8,5%. Σε κάποιες περιοχές το αποκαλούν κρασί μήλου.