Κόκκινα Κρασιά

Κόκκινα κρασιά

Το κόκκινο κρασί φτιάχνεται από σταφύλια με μαύρο φλοιό. Ο χρωματισμός προέρχεται από την επαφή του χυμού με τον φλοιό κατά τη διαδικασία της ζύμωσης. Στο φλοιό εκτός από το χρώμα περιέχονται και οι τανίνες που δίνουν στα κόκκινα κρασιά την ιδιότητα να προκαλούν μούδιασμα στη γλώσσα και στα ούλα όταν τα δοκιμάζουμε. Τα κόκκινα κρασιά συνήθως ωριμάζουν σε ξύλινα βαρέλια.

Πίσω στην αρχή

Χώρα προέλευσης

Πίσω στην αρχή

Ελληνικής παραγωγής, ανά Πιάτο

Πίσω στην αρχή

Εξωτερικού, ανά Πιάτο