Αφρώδεις Οίνοι και Σαμπάνιες

Αφρώδεις Οίνοι και Σαμπάνιες

Αφρώδης ονομάζονται εκείνοι οι οίνοι που περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα που έχει προκύψει με τη μέθοδο ζύμωσης σε κλειστή δεξαμενή (μέθοδος Charmat) και μικρή ωρίμανση (6 μήνες) ή και καθόλου,παράδειγμα Moscato D’Asti, αλλά και εκείνοι οι οίνοι που παράγονται με την μέθοδο Καμπανίας (δεύτερη ζύμωση στη φιάλη) ή Method Tradiotional και ωρίμανση που φτάνει έως και ένα χρόνο, παράδειγμα ισπανική Cava.
Σαμπάνια ονομάζεται το προϊόν που προκύπτει αποκλειστικά στην περιοχή της Καμπανίας (βόρεια Γαλλία) από τρεις και μόνο ποικιλίες (Chardonnay,Pinot noir,Pinot Meunier). Η δεύτερη ζύμωση γίνεται στη φιάλη σε υπόγειες στοές με χαμηλή θερμοκρασία και αργούς ρυθμούς. Τα σταφύλια έχουν επιλεχθεί με το χέρι. Το προϊόν παραμένει για ωρίμανση τουλάχιστον 15 μήνες πριν την κυκλοφορία του στην αγορά.

Πίσω στην αρχή

Χώρα προέλευσης

Πίσω στην αρχή

Πιάτο που συνοδεύουν