Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η The Mart υποστηρίζει πολλές περιβαλλοντολογικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, και πάντα τον άνθρωπο. Επιπλέον, αγοράζει σχεδόν το 90% των προϊόντων της από την εγχώρια αγορά, φροντίζοντας για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των τοπικών παραγωγών και προμηθευτών. Στην προσπάθεια της εταιρείας να είναι πάντα στην κορυφή τον σημαντικότερο ρόλο έχουν οι άνθρωποι. Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από προγράμματα επιλογής προσωπικού τα οποία στηρίζονται σε συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και αντικειμενικότητα της κάθε επιλογής. Μετά ο δρόμος προς την κορυφή είναι ανοικτός! Στη The Mart πιστεύουμε ότι είναι στο χέρι μας να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Ο σεβασμός μας προς το περιβάλλον και τον Άνθρωπο είναι υπόθεση όλων μας.

Η εταιρική δράση μας σε θέματα κοινωνικής ευθύνης

Ανακύκλωση

Η The Mart, στο πλαίσιο της σταθερής προσπάθειάς της για ένα καλύτερο περιβάλλον, συμμετέχει ως συμβεβλημένο μέλος στο Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών. Μια απ’ τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η The Mart είναι η ανακύκλωση που, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν απαιτεί ούτε κόπο, ούτε χρόνο, μας προσφέρει όμως πολλά: εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών και συμβολή στην καθαριότητα του περιβάλλοντος. Άδειες πλαστικές φιάλες, μεταλλικά κουτιά, γυάλινα μπουκάλια και άλλες συσκευασίες, δεν είναι άχρηστα υλικά αλλά χρήσιμες πρώτες ύλες για να επαναχρησιμοποιηθούν. Ενισχύουμε την προσπάθεια αυτή και διαδίδουμε την αξία της ανταποδοτικής ανακύκλωσης παντού. Με κάθε συσκευασία που ανακυκλώνουμε, βάζουμε όλοι μαζί από ένα λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος. Προστατεύουμε τη γη, για να μας το ανταποδώσει! …γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.

Πρόγραμμα Συνειδητοποίησης Κατανάλωσης Ενέργειας

Για να μειωθεί η άσκοπη κατανάλωση ενέργειας, η The Mart έχει ήδη πάρει μια σειρά από μέτρα που ξεκινούν από απλές λύσεις, όπως αναβάθμιση φωτιστικών σωμάτων και συστημάτων κλιματισμού. Στη The Mart ξεκινήσαμε το Πρόγραμμα Συνειδητοποίησης Κατανάλωσης Ενέργειας για να πετύχουμε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και πόρων στην καθημερινότητά μας. Όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν και να προωθήσουν την συνειδητοποίηση της ενέργειας στο σπίτι, στον χώρο εργασίας τους, να μοιραστούν ιδέες και να γίνουν πρεσβευτές του προγράμματος. Η The Mart δεν μπορεί να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους εξοικονόμησης ενέργειας χωρίς την πλήρη υποστήριξη όλων μας. Θέλουμε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να αποδείξουμε ότι ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση χρημάτων, παράλληλα. Συμβάλουμε ΟΛΟΙ στην εξοικονόμηση ενέργειας καθημερινά, ξεκινώντας από το σπίτι μας και τον χώρο εργασίας μας.

Υποστήριξη ασθενών κοινωνικών ομάδων

Η The Mart, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, συνδράμει αποτελεσματικά παρέχοντας σε τακτική βάση προϊόντα πρώτης ανάγκης σε ασθενείς κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, κάθε ένα από τα έντεκα καταστήματά μας συνεισφέρει στις τοπικές κοινωνίες και Δήμους, στηρίζοντας τους κοινωνικές ομάδες που έχουν την ανάγκη μας.
cart: